Humboldt-Institut, Almanca eğitimi konusunda Almanya’nın en önde gelen organizasyonlarından biridir. 1977 yılında Ratzenried Castle’daki tek bir merkezde eğitime başlayan kuruluş, gelen yoğun talep üzerine 16 merkeze yayılmıştır. Almanca programlarına 160 ülkeden öğrenci katılmaktadır. Humboldt-Institut’ün tüm merkezlerinde, öğrencilerin sürekli olarak Almanca konuşması beklenmektedir.
Humboldt-Institut Köln merkezinde, 4 Temmuz – 14 Ağustos 2021 tarihleri arasında, 15-18 yaş grubu öğrencilere yönelik yoğun Almanca programları düzenlenmektedir. Almanya’nın en büyük dördüncü şehri olan Köln, UNESCO dünya mirası olarak kabul edilen Köln Katedrali’ne ev sahipliği yapmaktadır.
Kurs Merkezi: | Köln, Almanya |
Organizasyon: | Humboldt-Institut |
Yaş Grubu: | 15-18 yaş |
Sınıflar: | Ortalama 10 kişilik |
Eğitim: | 30 ders/hafta |
Konaklama: | Okulda, tam pansiyon |
Aktiviteler: | Sportif ve sanatsal aktiviteler, geziler |
Tarihler: | 04 Temmuz 2021 – 17 Temmuz 2021 (2 hafta) 18 Temmuz 2021 – 31 Temmuz 2021 (2 hafta) 01 Ağustos 2021 – 14 Ağustos 2021 (2 hafta) 04 Temmuz 2021 – 31 Temmuz 2021 (4 hafta) 18 Temmuz 2021 – 14 Ağustos 2021 (4 hafta) 04 Temmuz 2021 – 14 Ağustos 2021 (6 hafta) |
Süre: | 2, 4 veya 6 hafta |
Ücret: | €2510/2 hafta €5020/4 hafta €7530/6 hafta |
Gündüzlü: | €490/hafta |
Sigorta: | €2/gün |
Transfer: | €40/tek yön (Köln Havalimanı) |
Humboldt-Institut Köln merkezinde A1′den B2′ye kadar olan seviyelerde Almanca eğitimi verilmektedir. 15-18 yaş grubu öğrenciler haftada 30 ders eğitim alırlar. Öğrenciler kursun başladığı ilk gün teste tabi tutularak, uygun seviyedeki sınıflara yerleştirilirler. Sınıflar ortalama 10 kişiliktir.
Humboldt-Institut Köln yaz okulu programına katılan öğrenciler DJH Jugendherberge bünyesindeki çift kişilik duşlu-tuvaletli odalarda tam pansiyon esasına göre kalırlar.
Aynı dili konuşan öğrencilerin birlikte kalmalarına izin verilmez. Öğrencilerin çamaşırları haftada bir kez okul tarafından yıkanır. Program başlangıcında pasaport ve harçlıklar okul kasasına teslim edilir. Öğrencilerden okula vardıklarında €50 zarar-ziyan depozitosu alınır.
Wi-Fi öğrencilerin kullanımına sadece lobide açıktır.
Dileyen öğrenciler programa gündüzlü olarak katılabilirler (€490/hafta). Gündüzlü program ücretine dersler, aktiviteler, geziler ve öğle yemekleri dahildir.
Oda görseli için tıklayınız.
Okulda öğleden sonraları çeşitli sosyal ve sportif aktiviteler yapılmaktadır: futbol, basketbol, voleybol, badminton, bilardo, langırt, masa tenisi, karaoke, dağ bisikleti vb.
Haftada bir tam gün ve bir yarım gün geziler düzenlenmektedir: Köln (Katedral, Çikolata Müzesi), Zeche Zollverein, Bonn, Aachen, Trier, Düsseldorf, Augustusburg & Falkenlust Şatoları, Seven Hills.
Köln Havalimanı’ndan ekstra ücretli transfer hizmeti verilmektedir.